Yeni aldığım RTX 4070 Super ile Rust oynarken beklediğim performansı alamıyorum, FPS sık sık 30-40 seviyesine düşüyor. Aynı ayarlarla başka oyunlarda sorunsuz çalışıyor, bu yüzden sorunun oyuna özgü olduğunu düşünüyorum. Ayarları ve sürücüleri kontrol ettim ama bir sonuç elde edemedim, önerilerinizi bekliyorum.
Selam, Rust’un bu kadar dalgalı bir fps vermesi can sıkıcı olabiliyor, ben de aynı sorunu yaşamıştım. Öncelikle kartın tam potansiyelini alması için birkaç ayarı gözden geçirmek işleri toparlayabilir.
İlk adımda, oyun içi Graphics Settings menüsünde “Resolution Scale”ı %100’e çek ve “Shadow Quality”yi orta seviyeye, “Object Detail”i yüksek yerine orta yap. Rust, özellikle gölgeler ve uzaktan detaylar konusunda GPU’ya ekstra yük bindirebiliyor; bu iki ayarı düşürmek çoğu zaman fps’yi 10‑15 puan artırıyor.
İkinci olarak, NVIDIA Control Panel’de “Power Management Mode”u “Prefer maximum performance” olarak ayarla ve “Threaded Optimization”ı açık bırak. Bu, sürücünün kartı düşük güç modunda tutmasını engeller ve oyun sırasında ani düşüşleri azaltır.
Üçüncü adımda, Windows’un Game Mode ve Hardware‑accelerated GPU scheduling seçeneklerini kontrol et. Game Mode kapalıysa aç, GPU scheduling açık değilse aktif et. Bu iki özellik, özellikle yeni nesil kartlarda latency’yi ve FPS dalgalanmalarını iyileştiriyor.
Son olarak, eğer hâlâ takıntılı bir düşüş görüyorsan, RTX 4070 Super’ın sürücülerini en yeni “Game Ready” versiyona güncelle ve Rust’u Steam’in beta sürümü yerine resmi sürümde çalıştır. Bazen beta güncellemeleri yeni kartlarla uyumsuzluk yaratabiliyor.
Bu adımları denediğinde FPS’in daha stabil kalması gerekir. Kolay gelsin, işe yaradıysa haber ver!