FIFA 2007'yi aynı bilgisayarda iki kişiyle oynamak istiyorum ama klavye paylaşımı nasıl ayarlanıyor bilmiyorum. Kontrolleri ayrı ayrı atamak için oyun içi ayarlar menüsünde bir seçenek var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
Aynı bilgisayarda iki kişi FIFA 2007 oynarken klavye paylaşımı gerçekten zorlayıcı olabiliyor, ben de bir kez denedim ve aynı problemi yaşadım. İşin püf noktası, oyunun dışındaki Windows ayarlarıyla klavyeyi iki ayrı profil gibi kullanmak.
Önce oyunu kapat, ardından Denetim Masası → Bölge ve Dil → Klavye ve Diller → Klavye sekmesinden “Ekle” diyerek ikinci bir klavye düzeni (örneğin “Türkçe (F)” ve “Türkçe (Q)”) ekle. Bu iki düzeni Alt + Shift tuşlarıyla geçiş yapacak şekilde ayarla. Böylece bir oyuncu bir düzeni, diğeri diğerini kullanarak aynı tuş takımlarını çakışmadan oynayabilir.
Sonra FIFA 2007’yi aç ve Ayarlar → Kontroller menüsüne gir. “Kontrolleri Özelleştir” kısmında “Klavye 1” ve “Klavye 2” olarak iki profil göreceksin. İlk profil için istediğin tuşları (örnek: W‑A‑S‑D) atarken, ikinci profil için farklı bir set (örnek: Ok tuşları) seç. Her iki profil de aynı anda aktif kalıyor, çünkü Windows’tan geçiş yaptıkça klavye düzeni değişiyor ve oyundaki tuş atamaları ona göre çalışıyor.
Eğer klavye geçişi sırasında tuş çakışması görürsen, Ctrl + Alt + Del tuş kombinasyonuyla bir kez çıkıp tekrar gir. Bu, Windows’un yeni klavye düzenini oyuna tam olarak yansıtmasını sağlıyor. Artık iki oyuncu aynı bilgisayarda rahatça mücadele edebilir.