Call of Duty Modern Warfare 3 2023 bağlantı sorunu
2023'te Modern Warfare 3 oynarken oyuna bağlanamıyorum, sunucu hatası alıyorum. Diğer oyunlarda internet sorunum yok, aynı ağ üzerinden denedim. Ayarları ve portları kontrol ettim ama çözüm bulamadım. Yardımcı olabilecek bir öneri var mı?
Selam, bu sıkıntıyı yaşadığını görmek can sıkıcı, ben de benzer bir problemle karşılaşmıştım.
Öncelikle oyunun güncel bir yama alıp almadığını kontrol et. Activision zaman zaman bağlantı hatalarını düzeltmek için küçük güncellemeler yayınlıyor; eksik bir güncelleme bazen sunucu hatasına yol açabiliyor.
Sonra, NAT tipini kontrol et. NAT tipi “Sıkı” (Strict) ise pek çok çevrimiçi oyunda bağlanma sorunu çıkar. Router ayarlarından NAT tipini “Açık” (Open) ya da en azından “Orta” (Moderate) yapmayı dene; bunun için UPnP’i aktif hâle getir ya da ilgili portları (UDP 3074, TCP 27014‑27050) manuel olarak yönlendir.
Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, DNS ayarlarını değiştir. Google DNS (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) ya da Cloudflare DNS (1.1.1.1) kullanmak, bazen oyun sunucularına daha stabil bir yol açabilir. Bilgisayarındaki ağ adaptörünün IPv4 ayarlarından bu adresleri gir ve yeniden bağlanmayı dene.
Son olarak, arka planda çalışan VPN ya da güvenlik duvarı programlarını geçici olarak devre dışı bırak. Bazı güvenlik yazılımları Modern Warfare 3’ün sunucu iletişimini engelleyebiliyor. Kısa bir test için bu programları kapatıp oyunu tekrar başlat; sorun çözülürse, istisna ekleyerek güvenli bir şekilde tekrar açabilirsin.